Telefoon

+31 651 169169

Email

info@clocksantique.nl

Openingstijden

Op afspraak

Geschiedenis

Biografie Cor en Rieky van der Heijden

Ruim 50 jaar geleden is Cor van der Heijden zijn loopbaan begonnen in Schaijk als Meester-Goudsmid, Juwelier en Horloger.

Vrij snel verhuist de zaak naar Nistelrode, waar Cor en Rieky 30 jaar gewoond en gewerkt hebben, naast de bekende modezaak van Van Tilburg. Vanaf het begin combineren zij de juwelierszaak met in- en verkoop van antieke uurwerken.

In 2000 nemen zij het besluit de juwelierszaak te beëindigen en het pand in Nistelrode te verkopen. De passie voor antieke uurwerken zorgt ervoor dat zij een nieuwe zaak openen aan de Verwerstraat in de oude binnenstad van Den Bosch. Vanaf dit moment worden er naast exclusieve uurwerken en barometers, ook meubelen, kandelaars en kroonluchters toegevoegd aan de collectie. Naast het ontvangen van cliënten in deze sfeervolle ambiance van hun eigen winkel, trokken zij hun klandizie ook naar de Kunst- en Antiekbeurzen van onder andere Den Bosch, Breda en Utrecht. Naast particuliere aankopen, bezoeken ze gerenommeerde veilinghuizen in binnen- en buitenland voor de uitbreiding van hun collectie. Met professionele vakmensen in diverse ambachten werken Cor en Rieky samen, want hun streven is volstrekte openheid over restauratie en provenance en bovenal topkwaliteit van de aangeboden collectie.

In 2011 stoppen zij met de zaak in Den Bosch en halen zij de collectie naar hun privéadres te Schaijk. Van daaruit zetten ze hun bedrijf voort met onverminderde passie en enthousiasme.

De exclusieve collectie is op afspraak te bezichtigen, eventueel in het weekend of ’s avonds in Brabantse gastvrije sfeer.

Cor van der Heijden bezorgt en plaatst persoonlijk de aankopen bij uw thuis in overleg in binnen- en buitenland. Bij twijfel of een stuk past in uw persoonlijke interieur komt hij graag op proef een uurwerk of meubel plaatsen.